miercuri, 17 decembrie 2014

Anvelope interesante - cele folosite de Monster Trucks


Fiecare automobil are anvelope, indiferent de marime, de scop, de uz. Anvelopele sunt o parte importanta a oricarei masini, fara anvelope nu ar putea functiona. Insa anvelopele obisnuite pe care le stim, cele de marimi normale, anvelope pe care in Brasov le gasesti si la Selgros, sunt cele mai raspandite si cele mai comune, dar nu sunt singurele. Un tip de anvelope fascinante sunt cele folosite de monster trucks, iar in continuare o sa iti prezint cateva lucruri interesante despre ele.


Noua si anvelopele de tractor ni se par mari, dar suntem oarecum obisnuiti cu ele, dar cele de monster truck vin mereu insotite de cuvinte precum gigantic, urias sau doar uau.

  • majoritatea anvelopelor pentru monster trucks au o inaltime de 165 de centimetri si o latime de 100-110 centimetri. Asta ca dimensiuni, iar ca greutate cantaresc doar 300-350 de kilograme, spun doar pentru ca cel mai faimos monster trucks, Big Foot 5 avea anvelope ce cantareau 1200 de kilograme.
  • anvelopele pentru monster trucks trebuie sa fie rase - da, am spus rase, nu ai citit gresit! Doar cativa producatori se ocupa de astfel de anvelope, iar in momentul in care ies din fabrica cantaresc aproximativ 500 de kilograme, asa ca fiecare proprietar, trebuie sa rada anvelopele pentru a ajunge la greutatea potrivita pentru cea mai buna performanta.
  • nu cred ca o sa fie o surpriza mare daca spun ca aceste anvelope nu sunt tocmai ieftine, pretul variaza in functie de producator, undeva intre 2500 - 5500 de euro. Da, cu banii astia poti sa iti cumperi o masina intreaga, dar nu un monster truck.

Cu un monster truck poti sa faci multe lucruri ce nu le poti face cu o masina obisnuita, poti sa strivesti alte masini, poti sa mergi cam cat de off road doresti tu, pentru ca o sa ai putine obstacole care sa fie de netrecut. Este o masina foarte distractiva, dar nu e tocmai cel mai practic mod de a merge la munca, desi ar fi mai usor de iesit din trafic astfel.

Selgros Braşov
Produse alimentare şi nealimentare
Calea Bucureşti nr. 231 Braşov,
500299 , RO
Tel: 0268 307 000
Fax 0268 307 199

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu