marți, 6 august 2013

Ce tipuri de piese din dezmembrari sunt recomandate



Datorita numeroaselor centre de dezmembrari, intalnite atat la nivel local, cat si in mediul online, incep sa se ridice tot mai multe intrebari: legate de autenticitatea sau calitatea respectivelor piese, de preturile lor care par sa ajunga pana la a cincea parte din ceea ce ar fi normal (in magazinele de specialitate, unde se comercializeaza componente si accesorii noi), de garantia pe care respectivii distribuitori pot sa o ofere, de posibilitatea restituirii pieselor care nu sunt potrivite (prin inlocuire sau primirea sumelor achitate anterior) ori de  corectitudinea acestora, din punct de vedere fiscal (primirea de bon sau factura). Toate aceste aspecte, discutate si analizate atat in presa scrisa, de specialitate, cat si in mediul online - in forumuri, grupuri de discutii, siteuri auto, permit analizarea problemelor cu care se confrunta frecvent posesorii de masini si atelierele specifice, cu experienta, ce au primit diverse pareri - descopera aici un astfel de centru de dezmembrari auto in Galati !

Unele din cele mai des intalnite intrebari si discutii se invart in jurul ideii: sunt potrivite orice piese provenite din dezmembrari sau doar unele? Daca e vorba de o diferentiere, care ar fi piesele ce trebuie evitate in orice context, fara exceptie, care sunt componentele care se afla pe linia de mijloc si care sunt acelea care pot fi cumparate in orice situatie?  Persoanele cu experienta in acest domeniu auto fac cu usurinta distinctia intre ce trebuie evitat si ce   poate fi dimpotriva un chilipir pentru masina personala.  Incercam sa schitam in randurile urmatoare care sunt cele trei directii principale pe care le-am enuntat anterior, spre a ajuta orice posesor auto, indiferent de cunostiintele sale in acest domeniu. Astfel se vor putea evita pierderi, conflicte, situatii neplacute sau chiar defectiuni mai grave si implicit cheltuieli suplimentare.

1.  Piese din dezmembari auto ce pot fi cumparate oricand

Aici intra  partile din caroserie, barile de protectie, rezervor antigel, elementele sistemului de evacuare, rezervor, capac rezervor,  oglinzi retrovizoare, semnalizari, stopuri, lumini, sistemul de sunet, scaunele, volanul. Se observa deci ca nu e vorba de piese ce contin garnituri si alte elemente ce se uzeaza foarte usor.
2. Componente auto ce pot fi uneori folosite 

Daca sunt intr-o stare buna, acestea pot fi refolosite (totusi, e bine sa avem garantia ca le putem restitui daca nu functioneaza dealerului de unde le-am cumparat).  Aici intra diferiti senzori, cilindrii, ventilatoare, componente ale motorului, ale sistemului de injectie, de ulei, cauciucuri, radiatoare, pistoane. 
3. Piese auto care nu sunt recomandate spre a fi cumparate la mana a doua

Aici intra majoritatea componentelor care au o uzura accentuata datorita numarului mare de km parcursi, fiind aproape inutilizabile. Ne referim aici la consumabile, precum placute de frana, bucse, discuri de frana, discuri de ambreiaj, becuri, filtre (de ulei), furtunuri de radiator,  bujii, valve, pompe de apa, bucse de volan, cilindrii de volan.

E important deci sa tinem cont de aceste linii mari si sa incercam sa vedem, sa analizam ceea ce urmeaza sa cumparam. Iar daca suntem in zona de sud est a tarii, putem cauta componente in centrele locale auto, precum cele de piese din dezmembrari in Galati a Autoapel.