miercuri, 10 aprilie 2013

3 sfaturi pentru cumpararea de piese din dezmembrari


Mare parte din masinile ce au fost inmatriculate in ultimii doi ani in tara noastra au fost second hand - o arata atat datele furnizate de Serviciul acte si inmatriculari, cat si situatia actuala a parcului auto. Pe langa acestea, in continuare in introduse masini la mana a doua; iar mare parte din cele ce ruleaza deja de mai bine de 10 ani nu urmeaza a fi inlaturate prea curand. Chiar si pentru cei care acum folosesc o masina noua, inca in leasing,  la finalul acesteia sunt foarte mari sansele ca acele componentele ce vor trebui schimbate vor fi tot noi - criteriul financiar e asadar, pentru majoritatea romanilor, un important factor in achizitia de piese auto din dezmembrari.  


Cheia in a gasi insa produsele care sa se potriveasca  este insa de cele mai multe ori, la noi, ca si cumparatori!  Exista cateva aspecte care ne pot ajuta in aceasta cautare de piese second hand:


1. Locatiile potrivite
Cel mai adesea, mecanicul personal are suficiente relatii incat sa stie cum sa procure  piese la preturi bune, care vor functiona corect.  Desi, in majoritatea cazurilor, va trebui sa gasesti singur produsele corecte, cautand in stanga sau in dreapta. Atelierele sau centrele de dezmembrari sunt uneori solutii ce ar putea fi luate in calcul. Verificand partile,  cresc sansele de reusita. In egala masura, cei mai multi oameni aleg sa apeleze la internet pentru a accesa oferta curenta a acestor afaceri locale, ce isi desfasoara activitatea in majoritatea oraselor.  Avantajul cautarii si achizitiei online este ca respectiva comanda poate fi plasata oricand, in orice zi si la orice ora. Puteti petrece oricat de mult timp rasfoind intre anumite produse, categorii, comparand si studiind in detaliu oferta si pozele.  In plus, stocurile se reinnoiesc frecvent, comenzile se pot realiza si telefonic, existand de asemenea si functii de cautare si filtrare, pentru utilizatori. 


2. Piesele auto potrivite
Dupa cum spuneam, componentele ce urmeaza a fi cumparate din astfel de magazine online de dezmembrari trebuie sa fie compatibile - pentru acest lucru trebuie sa stiti modelul exact a masinii folosite (desi uneori se potrivesc piese si de la modele mai noi, ale aceleasi serii). Un aspect important e si culoarea partii achizitionate - chiar daca e acelasi model,  aceasi culoare, datorita uzurii, a folosirii indelungate, s-ar putea ca vopseaua sa arate acum in mod diferit - click aici pentru a vedea o serie de piese din dezmembrari de acest tip, prin Autoapel.ro.


3. Plata pieselor auto din dezmembrari
Deocamdata, in tara noastra sunt foarte putine magazine online care suporta   plata prin card sau prin paypal; in schimb, majoritatea comerciantilor  apeleaza la plata ramburs. Luati in calcul si plata curierului, cat si garantia sau termenii de returnare. 


Luati in calcul si alte aspecte, cum ar fi  costul manoperei,  durata aproximativa de viata a piesei si sfaturile pe care le gasiti pe forumurile sau site-urile de personalitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu